24 september 2022

De eerste maand als nieuwe school is voorbij gevlogen. Het thema Aarde werd afgesloten met 2 performance challenges; een yoga les en een voorstelling over het ontkiemen van zaadjes. Het is een voorbeeld van de manier waarop we de kinderen zelf regie willen geven over wat ze willen leren en op welke manier ze het geleerde willen overdragen. Samen hebben we heel veel mogen beleven, leren en ervaren. Ontmoeten en ont-moeten. Er werd(en) gesport, weekplanningen gemaakt, vulkanen geknutseld, feedback gegeven, leer voorkeuren ontdekt, gekookt en gebakken, getekend en verwonderd in de natuur. Nieuwe manieren van leren, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe docenten en nieuwe co-creators mogen ontmoeten. Stap voor stap groeien we, in de manier hoe we leren, hoe we onze leer- en leefplek vorm willen geven en hoe we dat samen met anderen willen doen. Want we zijn niet alleen een leerplek voor kinderen, maar ook een leefplek voor iedereen die deze manier van leren en zijn een warm hart toedraagt. 

24 augustus 2022

We zijn gestart! Ze stonden vanochtend te trappelen, de kleren lagen ’s avonds al klaar en de tassen gepakt. Hoe leuk dit enthousiasme! We zijn deze dag gestart met beweging en het kopen van de schoolspullen. Daarna een succesplanner sessie in de bibliotheek. Eigen talenten werden onderzocht en ontdekt bij de ander. Ieder kind bedacht een eigen challenge voor de komende vier weken binnen het thema ‘Aarde’. Aan het eind van de eerste periode worden de challenges uitgevoerd. Wat de challenges zijn, houden we nog even ‘geheim’. We maakten een weekplanning en leerden hoe we doelen kunnen stellen en wat er nodig is om ze te behalen. ’s Middags werken de kinderen aan hun eigen kerndoelen en werden ook de opa’s en oma’s gevraagd naar de talenten die zij zien. De volgende dag zijn ze met juf Lisette het bos in geweest voor een speurtocht en kwamen ze vol verhalen, nieuwe weetjes en rode wangen weer thuis. Iedere dag schrijven ze een klein stukje in hun eigen succesplanner van hun belevenissen die dag.

24 juli 2022

Graag willen we jullie weer laten weten wat we afgelopen tijd hebben gedaan om de school verder op te richten en vorm te geven, zodat we 22 augustus 2022 daadwerkelijk kunnen starten. Voor ons was 4 juli dan ook een belangrijke dag; we hadden zowel een online kennismakingsgesprek met de onderwijsinspectie als een afspraak bij notaris Ridderhof & Stelwagen in Vaassen voor het tekenen van de oprichtingsakte. Het voelt voor ons als de officiële start van onze onderwijs missie. De missie om kinderen natuurlijk en bewust onderwijs aan te bieden. Waarbij kinderen gecoacht worden hun leer- en leefdoelen te behalen. Waar vakken samenhangen binnen thema weken, we projectmatig leren en een ieder op zijn of haar eigen manier en tempo mag ontwikkelen.

24 juni 2022 

Inmiddels zijn we sinds de laatste nieuwsbrief alweer een paar weken verder. En ook een paar stappen verder. We hebben afgelopen zaterdagmiddag de eerste informatie middag gehad, waarbij we zowel tijdens als voor en na deze middag diverse mooie gesprekken hebben mogen voeren met ouders en leerkrachten. Het is mooi om te zien dat er steeds meer mensen zijn, die voelen dat het onderwijs aan vernieuwing toe is.  Met name op het gebied van bewustzijn, intrinsieke motivatie en persoonlijke ontwikkeling van het kind. Daarnaast zijn we begonnen met de administratieve en juridische basis om de school ook formeel op te richten. Hiervoor hebben we begin juli een afspraak met de notaris voor het oprichten van onze stichting 4 Elementen Onderwijs en een kennismakingsgesprek met de onderwijsinspectie voor zowel primair onderwijs als voortgezet onderwijs. Op 23 en 24 juni zaten we twee dagen ‘op de hei’ voor het opmaken van de statuten voor de stichting en het schrijven van het beleidsplan, zodat alles als een puzzel in elkaar past en we 22 augustus onze school officieel kunnen starten. Check   instagram voor ons proost moment begin juli.

24 mei 2022

Sinds 6 mei 2022 staan we officieel geregistreerd als 4 Elementen Onderwijs en hebben we de bevestiging van onze aanvraag ontvangen. Ontzettend leuk en ook best spannend, maar de mooiste dingen in het leven bevinden zich toch net buiten onze comfort zone. We zijn nu bezig met het oprichten van de stichting, het organiseren van een informatiemiddag 18 juni 2022, het bouwen van een website en het versturen van onze eerste nieuwsbrief.  De afspraak met de notaris staat inmiddels gepland halverwege juni en op   Instagram zijn we nu ook te volgen. Tegelijkertijd zijn we ook druk bezig met het schrijven van ons beleidsplan voor de komende 2 jaar, dus houdt het ons bezig? Ja, dat kun je wel zeggen, maar we krijgen nu al zoveel leuke, enthousiaste en positieve reacties en dat staat nog los van de blije gezichten en leuke ideeën van onze eigen kinderen. We weten dus waar we het voor doen!